Turizmus-vendéglátás FOSZK:

a szakképzettség megszerzéséhez legalább középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő államilag elismert szaknyelvi vizsga vagy felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.

Kereskedelem-marketing FOSZK:

Az szakképzettség megszerzésének feltétele az alapszintű szakmai idegennyelvtudás, melynek a követelményeit a hallgató az alábbi, mintatantervben szereplő kötelező tárgyak sikeres elvégzésével teljesíti:

  • Üzleti idegen nyelv A/1 (UZLV1BA03),
  • Üzleti idegen nyelv A/2 (UZLV2BA03)

Turizmus-vendéglátás alapszak:

legalább két idegen nyelvből államilag elismert (B2) komplex típusú SZAKNYELVI nyelvvizsga szükséges, amelyből az egyik kiváltható egy államilag elismert (C1) komplex típusú általános nyelvvizsgával.

Kereskedelem és marketing alapszak:

legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú SZAKNYELVI nyelvvizsga szükséges vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga.

Közösségszervezés alapszak:

egy idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Category: Tanulmányok

Hozzászólás