Ha már elindult a vizsgajelentkezés, de mégsem engedi felvenni neked a Neptun a vizsgát, akkor elsőként érdemes lehet megnézni a hibaüzenetet, amit kiad, így könnyen megtudhatod, milyen okból nem engedi.

A leggyakoribbak:

  • Nincs aláírásod a tárgyból. Vannak tanárok, akik csak az utolsó szemináriumot követően adják meg az aláírást, vagy ha megírtad a 2. zh-t. A Neptun küld üzenetet, amikor az aláírás beírásra került, így erről nem fogsz lemaradni!
  • Lejárt határidejű fizetési tételed van. Lehet, hogy nem fizetted be az előző havi kollégiumi díjat, a tantárgy újrafelvételi díjat vagy esetleg a tandíj 2. részletét. A Neptun – Pénzügyek – Befizetések fülön meg tudod nézni, hogy van-e olyan tétel, aminek lejárt a határideje. Ha igen, fizesd be és tudsz is vizsgára jelentkezni!
  • Nem fizetted be az Ismételt vizsgadíjat. Ha ez már összesítve legalább a 3. vizsgád a tárgyból, akkor Ismételt vizsgadíjat kell fizetned. Ez 3500 Ft és magadnak kell kiírni a Neptunban a Pénzügyek – Befizetés fülön, a Tételkiírás gombra kattintva. Ha ezt kiírtad és befizetted, akkor fel is tudod venni a vizsgát!

Ha rád a fent említettek egyike sem igaz, mégsem tudod felvenni a vizsgát, írj nekünk és segítünk!

Category: Vizsgák

Hozzászólás