Rólunk

írta: Gerzsei Laura

Ahogy minden felsőoktatási intézményben, karunkon is működik Hallgatói Önkormányzat, azaz HÖK, amelynek tagjai a kar hallgatói közül kerülnek ki.

Feladatunk a BGE KVIK-re járó hallgatók érdekeinek képviselete, kérdéseik megválaszolása, információ nyújtása az egyetemmel és a felsőoktatással kapcsolatban. Célunk, hogy megkönnyítsük a hallgatók mindennapjait, egy összekötő kapcsot képezzünk a hallgatótársaink és az egyetem vezetése között.

Tájékoztatókat és fogadóórákat szervezünk annak érdekében, hogy személyesen is fel tudjátok tenni kérdéseiteket nekünk az ösztöndíjakkal vagy a tanulmányaitokkal kapcsolatban. Ezenfelül bármikor várjuk kérdéseiteket ezekről, vagy bármilyen más, egyetemet érintő témáról.

Mindemellett pedig az egyetemi mindennapokat igyekszünk színesebbé, izgalmasabbá tenni számtalan programmal és rendezvénnyel. Ilyen a Gólyatábor, Gólyabál, KVIKnik, sok izgalmas előadás, és a hamisíthatatlan egyetemi bulik!

A Hallgatói Önkormányzat több mint 80 tagot számlál, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindez megvalósulhasson. A szervezeten belül szekciókban dolgozunk, amit az adott szekcióért felelős elnöki megbízott irányít.

A HÖK döntéshozó szerve a Küldöttgyűlés, amely jelenleg 23 főből áll. Ti, vagyis a Kar hallgatói választottátok meg pályázatuk alapján a jelenlegi képviselőket, amit ezúton is köszönünk Nektek! Mandátumuk egy évre szól. 

Ehhez a szervezethez kapcsolódik a Diákjóléti Bizottság (DJB), hiszen az elnök és a tagok is a mandátumos képviselők közül kerülnek ki. Hozzájuk tartozik a megpályázható ösztöndíjak közel 80%-a. Feladatuk ezen ösztöndíj pályázatok kiírása, a beérkezett pályázatok elbírálása, az ezekkel kapcsolatos tájékoztatás és kérdések megválaszolása.

Ezen felül még része a KOB, azaz a Kollégiumi Bizottság, amelynek tagja a kollégisták közül választott képviselők, a szakkollégium elnöke és a kollégium igazgatója. Hatáskörük kiterjed minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve, a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában.
A Kollégiumi Felvételi Bizottság tagjai döntenek a hallgatók kollégiumi felvételéről. Feladatuk továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára.

Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bátran!