BGE KVIK Kollégiumi Bizottság

írta: Sejkóczki Vivien
0 hozzászólás 121 megtekintés

Mivel foglalkoztok?

A Kollégiumi Bizottság egy 7 főből álló diákszervezet, melynek feladata, a kollégiumi élet irányítása, közösségépítő rendezvények szervezése, a házirend betartatása, érdekképviseleti feladatok ellátása valamint a kollégiumi felvételi eljárásrend kialakítása és lebonyolítása.

 

Milyen programokat szerveztek?

A BGE KVIK Lengyel Gyula Kollégiumban színes rendezvény palettával működünk. Hallgatóink örömére, nagy érdeklődéssel szervezzük meg a Gólya-hetet, a Halloween Night-ot, a Kultúrestet, a Farsangot és a tavaszi Chill Nightot is.
Ezeken kívül igyekszünk az egyetemi oktatáshoz kapcsolódó előadásokat szervezni, például: Szállodalátogatások, szakmai előadások stb.

Hány tagotok van?

A Kollégiumi Bizottság 7 főből áll, akiket titkos szavazással választanak meg. Mindenki választó és választható, mandátumunk 2 évre szól. A jelenlegi csapat egy erős és összetartó csapatként irányítja a kollégium életét.

 

Mikor lehet jelentkezni?

A VB azaz a Választási Bizottság minden év október végére – november elejére tűzi ki a választásokat. Jelentkezni a kiírásban megadott módon és formátumban lehet. Egy magyar és angol nyelvű önéletrajz és motivációs levél megírása szükséges ahhoz, hogy a pályázat érvényes legyen.

Te tudtad? 5+1 érdekesség a kollégiumróA kollégiumot Lengyel Gyuláról nevezték el, aki a XX. század egyik legnevesebb magyar közgazdásza, valamint pénzügyi biztos volt a Magyarországi Tanácsköztársaságban.

  1. A Sas-hegy lábánál lévő kollégium a XI. kerületben, nyugodt és csendes környezetben ad otthon 234 fő egyetemistának.

  2. „A kollégium nem csak tartózkodási hely, hanem életforma!”

  3. Hazai és nemzetközi hallgatókkal élhetsz „egy fedél” alatt.

  4. A KVIK épülete csupán 35-40 percnyire van a kollégiumtól.

  5. Ja, és kolisnak lenni menő!

A Kollégiumi Bizottságot itt találhatjátok meg Facebookon és Instagramon!

Hasonló bejegyzések