Kollégiumi Bizottság (KOB)

írta: Gerzsei Laura

Kollégiumi Bizottság (KOB)

A Kollégiumi Bizottság 7+2 főből álló testület, akik közül a +2 fő a szakkollégium elnöke, valamint a kollégium igazgatója. A hallgatói tagokat a kollégiumi közgyűlés választja, közvetlenül a kollégisták közül, tehát minden kollégista választhat és mindenki választható. A KOB tagjait egy évre választják.
Két Közgyűlés között tehát a Kollégiumot a választott önkormányzat, azaz a Kollégiumi Bizottság irányítja, amely a Közgyűlésnek tartozik felelősséggel.
A bizottság hatáskörébe tartozik minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve, a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában.

A Kollégiumi Bizottság feladatai

A Kollégiumi Bizottság előkészíti és a Közgyűlés elé terjeszti a Kollégium Házirendjét, éves munkatervét. Ezekre, valamint az önkormányzati szervek felépítésére, a kollégiumi követelményekre javaslatot tehet.
A Bizottság felügyel a Kollégium Működési Szabályzatának és Házirendjének betartására.
A Kollégiumi Felvételi Bizottság (KFB) tagjaként dönt a hallgatók kollégiumi felvételéről.
Rendelkezik a Hallgatói Önkormányzattól és egyéb jogi személyektől kapott támogatások felhasználásáról, és javaslatot tesz egyéb hasznosításból származó maradvány felhasználására.
Feladata továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára.
A Kollégiumi Bizottság rendezvényeit, pályázatok útján, szponzorok valamint az egyetem költségvetéséből kapott támogatásokból biztosítja.

Elérhetőségek:
Cím: 1113, Budapest, XI. kerület, Laufenauer u. 1-7.
Telefon: +36 1 466 4855
Email: bgekvikkob@gmail.com