Hallgatói szervezetek

írta: Gerzsei Laura

Sok szeretettel köszöntünk téged egyetemünkön! Az Agy-A-Lap a BGE-KVIK hallgatóinak kari újságja már 1990 óta. A lap általában havonta jelenik meg, megtalálható online is, illetve ingyenesen elvihető az Alkotmány és Markó utcai épületekből és a Lengyel Gyula Kollégiumból.

Mi a mottónk? Informál és szórakoztat.

Célunk, hogy az egyetem hallgatói a legaktuálisabb információkhoz jussanak és lehetőleg mindennel kapcsolatban tájékozottak legyenek. Az újság által szert tegyenek új ismeretekre, olvassanak beszámolókat a karon zajló programokról, ismerjék meg a velük egy épületben tanuló társaikat.

Emellett pedig fontosnak tartjuk, hogy adjunk valami plusz élményt is az újság tartalmához: főként érdekességeket, új tudást, jó hangulatot; olyasmit, ami segíthet két előadás között egy kicsit kikapcsolni és felfrissülni. Visszatérő témánk a kultúra, tanulás, hallgatói lét, aktuális programok, egyetemi események, gasztronómia, utazás, az élet hallgatói szemmel.

Célunk a hírcsatorna szerepének betöltése az egyetemen, szeretnénk kapocs lenni a hallgatói szervezetek és a hallgatók között. Ez az újság rólunk és nekünk szól. Nektek szól!

Ha felkeltettük az érdeklődésed, lapozz bele korábbi számainkba: https://issuu.com/agyalap

 

Magyarországon 12 felsőoktatási intézményben próbálhatod ki az AIESEC adta lehetőségeket. Az AIESEC egy nemzetközi, fiataloknak szóló szervezet, amely lehetőséget ad a világ 110 országának felsőoktatásában tanuló hallgatóknak, hogy felfedezzék és fejlesszék a bennük rejlő képességeket, készségeket, találkozzanak egymással, olyan projektekben vegyenek részt, amelyek pozitív hatással lehetnek a gazdaságra és a társadalomra. Mindeközben a célunk, hogy az így megszerzett tapasztalatok, ismeretek és élmények segítségével a jövő felelős vezetőivé válhassanak. Tagjaink számára évente 10.000 vezetői pozíciót és több mint 470 konferenciát kínálunk. Minden évben 10.000 fiatal vesz részt a Szakmai Gyakorlati Programunkban, mely lehetőséget kínál, hogy egy másik kultúrában éljenek és dolgozzanak.


Lehetőségek a KVIK-en:

  • gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz azáltal, hogy részt veszel projektet kidolgozásában és megvalósításában
  • tapasztalatot szerezhetsz egy nemzetközi szervezet működésében
  • részt vehetsz a Nemzetközi Szakmai Gyakorlati Programban
  • fejlesztheted vezetői készségeidet azáltal, hogy egy csapat tevékenységét koordinálod
  • kapcsolatokat építhetsz ki belföldön vagy akár külföldön is
  • megismerheted és fejlesztheted saját erősségeidet.

Szeretnél a többiekhez képest mélyebb gyakorlati tudást, vezetői tapasztalatot szerezni az egyetemen? Akkor a Budapest Business Club a te diákszervezeted!

Érdekel a turizmus, az utazás vagy a vendéglátás? Már most foglalkoznál a jövőddel, és építenéd a karrieredet? Átültetnéd a gyakorlatba az órán tanultakat? Akkor itt a helyed nálunk!

A Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium egy olyan hallgatói szervezet, melynek célja, hogy a tagjai az órákon elsajátított tudás mellett mélyebb ismeretekre is szert tegyenek, melyeket későbbi pályafutásuk során is hasznosítani tudnak. Különös figyelmet fordít a tagok látókörének bővítésére, valamint a tehetséggondozásra. Különböző speciális kurzusok, szakmai rendezvények, workshopok és üzemlátogatások során lehetőséget kapnak a hallgatók a szakma jobb megismerésére és elsajátítására.

A KVIK szakkollégiuma 2013-ban kapott újra erőre és azóta olyan eredményeket tudhat maga mögött, mint például rendszeres előkelő helyezések TDK-n és OTDK-n, valamint rangos hazai és nemzetközi versenyeken. Tagjaink az elmúlt évek során a Szakkollégiumnak köszönhetően Guatemalába, Hollandiába, Kanadába, Dél-Koreába, Németországba és Írországba is eljutottak! A Szakkollégium tevékenységét nagyban meghatározza a tagjainak elszántsága és motiváltsága. Ebből kifolyólag létrehoztak egy saját, középiskolásoknak szóló esettanulmányi versenyt, a BeKVIKer-t, amelyet idén már harmadik alkalommal rendeznek meg. Az elmúlt években több száz diák mérte össze tudását ezen a versenyen. Autonóm szervezet lévén kiemelt jelentőségűek a félévek elején tartott Nyitó-, és végén tartott Záróközgyűlések.

A Szakkollégium élén az elnök áll, aki össze fogja az öt alelnököt, ők alkotják a Vezetőséget. Felelősek a Szakkollégium működéséért, irányításáért és szervezéséért. Az alelnökök egy-egy Bizottságot koordinálnak, amelyek a következők: Tudományos, Programszervező, Marketing, PR és HR. A tagok ezen Bizottságok munkáját segítve szerezhetnek tapasztalatot különböző területeken, és próbálhatják ki magukat csapatmunkában.

Az egyetemi elfoglaltságok mellett rendszeresek a csapatépítő programok, melynek célja, hogy jobban megismerjék egymást a tagok.  Ezt a célt szolgálja az egyetem falain kívül minden félévben megrendezésre kerülő, jó hangulatú Bevonó tábor is.

Ha úgy érzed, hogy több van benned, a maximumot akarod kihozni egyetemi éveidből, szakmai programokon vennél részt és nemzetközi versenyeken kamatoztatnád tudásodat, nem mellesleg egy motiváló, lelkes és összetartó közösséghez tartoznál, akkor mire vársz? Jelentkezz a Gundel Szakkoliba a felvételi időszakainkban, azaz minden őszi és tavaszi félév elején!

Ne aggódj, a Szakkoli az a hely, ahová nem kell beköltöznöd, de rosszabb időkre azért ott van az iroda!