Szavazás menete

írta: BGE KVIK HÖK
0 hozzászólás 312 megtekintés

Kedves Hallgatótársaink!
A korábban meghirdetett 2021-es HÖK tagválasztásra jelentkezettek névsora a következő:

 1. Bencze Gréta Alexandra
 2. Bodor Csenge
 3. Bódy Levente László
 4. Bozori Bianka
 5. Buzár Patrik Gábor
 6. Doba Zoltán
 7. Dósa Zsófia
 8. Galgóczi Anna
 9. Horváth Brigitta
 10. Kaposvári Kitti
 11. Kis Kevin
 12. Kiss Anna
 13. Kocsis György
 14. Kocsis Patríca Lilla
 15. Kulcsár Kiara Réka
 16. Kupsza Tamás
 17. Lehőcz Roland
 18. Lovas Zsanett Eszter
 19. Madar Fédra
 20. Maros Mirella
 21. Marxreiter Viktória Vivien
 22. Paragh Bianka
 23. Sipos Máté
 24. Szanyi Lilla
 25. Szolnoki Alexandra
 26. Tóth Borbála
 27. Tóth Júlia
 28. Vanya Lilla Eszter
 29. Varga Orsolya
 30. Wenczl Gitta Zsuzsanna
 31. Zeisky Benjámin
 32. Zoboki Márk

A jelöltekre 2021. február 22. 8.00 és 2021. február 26. 14.00 között tudtok szavazni Coospacen, a ‘BGE KVIK HÖK Választás – 2021’ színtérben.

A jelentkezők pályázati lapját és motivációs levelét, mely tartalmazza eddigi tapasztalataikat és céljaikat, a Coospace színtérben találjátok majd.

Minden szavazati joggal rendelkező hallgató egy alkalommal tud szavazni, minimum 1, maximum 23 jelöltre.

A BGE EHÖK hatályos alapszabálya szerint:

 • 44. § (2) Egyenlő és közvetlen választójog alapján, titkos szavazással minden, az adott szavazókörhöz tartozó, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató választó és egyben választható, aki nem áll fegyelmi, vagy közügyektől eltiltó büntetés hatálya alatt.
 • 52. § (2) Érvényes a választás, ha a szavazókör teljes idejű nappali képzésében részt vevő hallgatóinak legalább 25%-a igazoltan részt vett a szavazáson, és a leadott szavazatoknak legalább 90 %-a érvényes volt.
 • (3) Mandátumot csak az a hallgató kaphat, akit az adott időszakban, az érvényes szavazatot leadott hallgatók legalább 10%-a támogat.
 • (5) Érvénytelenség esetén az érintett szavazókör vonatkozásában a választást az érvénytelenség megállapítását követően egy hét múlva meg kell ismételni. A megismételt szavazás érvényes, ha a szavazókör tagjainak legalább 15%-a részt vett a szavazáson, és a leadott szavazatoknak legalább 90 %-a érvényes volt.

Kampányolás szabályai a hatályos EHÖK alapszabály szerint:

 • 46. § (1) Kampánytevékenység csak a kampányidőszakban folytatható. A kampányidőszak a választás kihirdetésétől a szavazás első napját megelőző nap huszonnégy (24) órájáig tart. A kampányidőszak utolsó napján a pályázók nyilvános vitafórumot tarthatnak.
 • (5) A kampánycsend megsértésének minősül a választók választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választók számára a jelölt által ingyenesen juttatott szolgáltatás, a pályázó fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, új választási plakát elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása, felhívás elektronikus vagy más úton.

Sikeres választási időszakot kívánunk minden hallgatónak!
BGE KVIK Választási Bizottság

Hasonló bejegyzések