Záróvizsga GYIK

írta: BGE KVIK HÖK
0 hozzászólás 1035 megtekintés

Csak unibge-s e-mail címmel tudok részt venni?
Nem. Fontos, hogy a záróvizsgára ne az egyetemi e-mail címetekkel jelentkezzetek be, mert akkor az előszoba funkció nem fog működni.
Itt találtok útmutatót.
Ha be vagy jelentkezve a BGE-s fiókoddal, akkor jelentkezz ki.

Hol találom a záróvizsga beosztást?
Neptunban az Ügyintézés – Záróvizsgák fülön találod a pontos időpontot. Ott az aktuális záróvizsga időszak sávjának a jobb oldali + jelre kattintva a “Bővebb” opciót kell kiválasztani. 

Hogyan tudok képernyőt megosztani?
Itt találsz egy útmutatót, hogy hogyan tudod megosztani a képernyőd. Fontos, hogy ezt csak asztali alkalmazásból lehet, böngészőből nem.

Használhatok-e fülhallgatót/fejhallgatót, hátteret?
Nem, mert az csalásra adhat okot.

Milyen kérdést kaphatok a szakmai vitánál?
Az alap-és mesterképzéses hallgatóknál a bíráló bizottság kérdései nem biztos, hogy szorosan fognak kapcsolódni a záródolgozatotok bírálatához. Ezzel mérik fel, hogy mennyire vagy általánosan szakmailag felkészült, de a kérdések kapcsolódnak a szakdolgozat témájához és a tanult szakmai anyaghoz. FOSZK-os hallgatók esetében a projektmunka témájától eltérő szakmai kérdésre nem kell számítani, amely a szakmai jártasságokat hivatott felmérni.

Részt kell-e venni a reggeli tájékoztatón?
Mindenféleképp érdemes, mivel ott fogjátok megkapni a legfontosabb tájékoztatást az adott napra vonatkozóan és akkor hallgathatjátok meg az elnöki köszöntőt is. 

Be kell-e mutatni a nyelvvizsgabizonyítványt a HSZO-n?
Neptunban, a Saját adatok – Képzettségek – Nyelv fülön tudod megnézni, hogy melyik nyelvvizsgád mutattad már be. Ha nem szerepel itt a nyelvvizsgád, akkor be kell mutatnod ezt a HSZO-nak. Ezt legkönnyebben scannelve, e-mailben tudod megtenni.

Milyen e-mail címre kapom majd a meghívót és mikor?
A záróvizsgavizsga megkezdése előtt legalább 24 órával a szaktanszék meghívja a hallgatókat a Teams alkalmazásban, záróvizsga-csatlakozási linket küldve számukra. A meghívó a Neptun rendszerben rögzített hallgatói e-mail címre kerül kiküldésre, ezt a Saját adatok – Elérhetőségek fülön tudjátok megnézni.

Lehet-e böngészőből használni a Microsoft Teamst?
A Microsoft Teams alkalmazás letöltése elengedhetetlen a zökkenőmentes záróvizsgához, mivel a böngészőből megnyitott Teams-en nem használható egyszerre a prezentációnál a képernyőmegosztás és a webkamerás kapcsolati funkció, így nem lesz minősíthető a záróvizsgád. (Minősített záróvizsga: folyamatos hang- és webkamerakapcsolat!) 

Honnan tudom letölteni a Microsoft Teamst a gépemre?

Itt találod a Teams letöltésének és telepítésének menetét: https://uni-bge.hu/hu/teams-telepitese-otthoni-kornyezetben

Tudok javítani a sikeres záróvizsgámon?
Ha nem vagy megelégedve a zárovizsgád sikeres eredményével (elégséges vagy annál jobb érdemjegy), akkor azt a következő záróvizsga időszakban tudod módosítani. Ennek javítási szándékát előzetesen be kell jelentened, amelyre kétféle lehetőséged van: jelezheted a záróvizsgád napján a vizsgabizottság felé vagy a másnapi záróvizsga nap lezárultáig a HSZO-n. Mindkét esetben az aktuális záróvizsgára kapott jegyed megsemmisül és a következő időszakban tett záróvizsga jegyed lesz a mérvadó. 

Tudok újra záróvizsgázni, ha most sikertelen lesz vagy nem veszek részt?
Nem tudod ezt megtenni, a következő záróvizsga időszakban kell a teljes záróvizsgádat megismételni. 

Mi alapján kapjuk az oklevél minősítését?
Az oklevél minősítését minden szakra aktuálisan a képzésetek szöveges leírásában tudjátok megtekinteni. Ezt a honlapon találjátok a Hallgatói Fiók – Tantervek fülnél, ahol kiválasztjátok, hogy milyen képzésen vagytok. A képzés nevére kattintva le is tudjátok tölteni azt. A dokumentum 13. Pontban találjátok az oklevél minősítését. 

Kik lesznek a bizottság tagjai?
A bizottság tagjainak kilétét előzetesen nem lehet tudni.

Kell fizetni a záróvizsgáért?
Ha ebben a félévben abszolváltál, akkor nem kell fizetned a záróvizsgáért. Ha korábbi félévben abszolváltál, korábban sikeres vagy sikertelen záróvizsgát tettél már, akkor 20.000 Ft-ot kell fizetned. Ezt a HSZO írja ki neked és a Neptunban kell befizetned.

Mit csináljak, ha még sosem használtam a Teams alkalmazást?
A záróvizsga előtt mindenképp próbáld ki az alkalmazást, engedélyezd az alkalmazásban (és a rendszerbeállításokban is, ezt MacBookoknál különösen fontos) a hang, kamera és képernyőbeállításokat.

Bármilyen probléma vagy kérdés esetén keressetek minket Facebookon!

Mindenkinek sok sikert kívánunk a záróvizsgájához a BGE KVIK HÖK nevében! 🍀

Hasonló bejegyzések