Önkéntes lehetőségek online

írta: Szanyi Lilla
0 hozzászólás 749 megtekintés

Többféle  opciód van, ha egyetemistaként önkénteskedni szeretnél. A szórakozástól a tanításon át a segítségnyújtásig lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk, így bárki ki tudja választani a neki  leginkább testhezálló feladatot.

Tudtad, hogy az önkéntes tevékenységed beszámíthatod kreditként is? Erről itt találsz bővebb információt.

Egy önkéntességi lehetőség kapcsolódhat akár a hobbidhoz vagy a tanulmányaidhoz,   a feladattól függően nagyon sok mindenben tudsz fejlődni is: kommunikációban, csapatmunkában, fejlesztheted a soft-skilleket, új barátokat és ismerősöket szerezhetsz, akár gyakorolhatod az idegen nyelvet vagy új kultúrákat ismerhetsz meg.

A jelenlegi  helyzet sajnos ezeket a lehetőségeket is korlátozta, például az eddigiekkel ellentétben  fesztiválokon, sportrendezvényeken vagy más eseményeken történő önkénteskedés nem lehetséges.

Összegyűjtöttünk nektek pár opciót, amit ebben a helyzetben is kihasználhattok, és otthonról önkénteskedhettek: 

Menetszél Egyesület

A Menetszél Egyesület netes korrepetálásra nyújt lehetőséget. Ha jól megy a matek, emelt történelem érettségit tettél vagy  esetleg megbízható angol tudással rendelkezel és érzel magadban motivációt, hogy átadd a tudásod, akkor ez a lehetőség neked szól.  Az online korrepetálásokon akár több száz kilométerre lévő tanulónak segíthetsz ezekből a tárgyakból. 

Hogy tetszik lenni?

Kedveled az idős embereket? Szívesen beszélgetsz velük telefonon/videóchaten? Szívesen veszed, ha megosztják veled az élettapasztalataikat? Jelentkezz pótunokának és segíts nekik átvészelni a jelenlegi helyzetet! Pótnagyszülőkkel hetente 2-3 naponta, az általad megjelölt időpontban  tarthatod a kapcsolatot és hidd el, nem csak élettapasztalatokat és jól bevált recepteket kapsz, de egy barátot is!

KórházSuli

Korábban is írtunk már a KórházSuliról, ahol a feladatod nem más lesz, mint egy általad választott tárgyból egy otthonában és/vagy kórházban gyógyuló fiatal korrepetálása – mentorálása heti rendszerességgel.

A jelentkezés után el kell végeznetek egy online képzést, legközelebb 2021. február 5-én és 6-án tartanak ilyet.

Itt tudtok jelentkezni.

Hasonló bejegyzések