A vizsgaidőszak legfontosabb tudnivalói

írta: Gerzsei Laura
0 hozzászólás 1488 megtekintés

Összegyűjtöttük nektek a vizsgaidőszakról a legfontosabb tudnivalókat!

c Expand All C Collapse All

24 órával a vizsga kezdete előtt van lehetőséged le vagy feljelentkezni az adott vizsgára. Ha nem jelentkezel le, és mégsem jelensz meg a vizsgán, akkor 3500 Ft-os Vizsgamulasztási díjat kell fizetned.

Category: Vizsgák

A vizsgakurzus a kurzusmeghirdetés olyan formája, amelyhez nem tartozik kontaktóra, csak vizsgalehetőség. Vizsgakurzust csak az a hallgató vehet fel, aki az adott képzési jogviszonyában korábban a tantárgy félévközi követelményeinek eleget tett, aláírást szerzett.

Category: Vizsgák

A 2019/2020/2. félévben 2020. május 6. 16.00 és június 30. 23.59 között tudsz jelentkezni a vizsgáidra.

Ezen kívül fontos, hogy az adott tárgyból megkapd az aláírást és ne legyen lejárt határidejű fizetési tételed.

Category: Vizsgák

Minden félévben egyetlen tantárgynál egy alkalommal kérheted az eredményes vizsga (jó, közepes vagy elégséges érdemjegy) javítását ismételt vizsga keretében.

Amennyiben javítani szeretnél, be kell adnod egy kérvényt Neptunon keresztül. Ezt az Ügyintézés – Kérvények fülön, a “Sikeres/eredményes vizsga javítása iránti kérelem” beadásával lehet megtenni.

A gyakorlati jeggyel záródó tantárgynál nincs ismételt vizsgára lehetőség. Ez alól kivételt jelent, ha az adott tárgy a tanterv szerint beszámít az oklevél átlagába és a hallgató kéri a javítási lehetőséget.

Ha gyakorlati jegyet szeretnél javítani, akkor a “Sikeres/eredményes vizsga javítása iránti kérelem (Oklevélbe beszámító tárgyakra vonatkozóan)” kérvényt kell beadni.

Ha az ismételt vizsga eredménye elégtelen, akkor a tantárgyból már megszerzett kreditpontok elvesznek és javítóvizsgát kell tenni.

Eredményes vizsgával teljesített tárgyból ismételt vizsgát tenni abban a félévben lehet, amelyikben a hallgató az eredményes vizsgát letette. Ez alól kivételt jelent az oklevél átlagába beszámított tárgy, amiből a hallgató későbbi félévben is kérheti a javítás lehetőségét. A javítás kizárólag az oklevél átlagának megállapítására vonatkozhat. Az e bekezdésben megfogalmazott, kivételt jelentő rendelkezés utoljára azoknál a hallgatóknál alkalmazható, akik a 2018/2019-es tanévben
kezdték meg tanulmányaikat az Egyetemen.

Category: Vizsgák

Ha már elindult a vizsgajelentkezés, de mégsem engedi felvenni neked a Neptun a vizsgát, akkor elsőként érdemes lehet megnézni a hibaüzenetet, amit kiad, így könnyen megtudhatod, milyen okból nem engedi.

A leggyakoribbak:

  • Nincs aláírásod a tárgyból. Vannak tanárok, akik csak az utolsó szemináriumot követően adják meg az aláírást, vagy ha megírtad a 2. zh-t. A Neptun küld üzenetet, amikor az aláírás beírásra került, így erről nem fogsz lemaradni!
  • Lejárt határidejű fizetési tételed van. Lehet, hogy nem fizetted be az előző havi kollégiumi díjat, a tantárgy újrafelvételi díjat vagy esetleg a tandíj 2. részletét. A Neptun – Pénzügyek – Befizetések fülön meg tudod nézni, hogy van-e olyan tétel, aminek lejárt a határideje. Ha igen, fizesd be és tudsz is vizsgára jelentkezni!
  • Nem fizetted be az Ismételt vizsgadíjat. Ha ez már összesítve legalább a 3. vizsgád a tárgyból, akkor Ismételt vizsgadíjat kell fizetned. Ez 3500 Ft és magadnak kell kiírni a Neptunban a Pénzügyek – Befizetés fülön, a Tételkiírás gombra kattintva. Ha ezt kiírtad és befizetted, akkor fel is tudod venni a vizsgát!

Ha rád a fent említettek egyike sem igaz, mégsem tudod felvenni a vizsgát, írj nekünk és segítünk!

Category: Vizsgák

Normál kurzuson 3 vizsgalehetősége, Speciális kurzuson 2 vizsgalehetősége, Vizsgakurzuson pedig 1 vizsga lehetősége van a hallgatóknak.

Categories: Tanulmányok, Vizsgák

Egy tantárgyból az első KÉT alkalom díjmentes, a harmadik vizsgalehetőségtől pedig 3500 forint vizsgadíjat kell fizetni, amit mindenkinek magának kell kiírnia a Neptun rendszerén keresztül.

Ezt a Pénzügyek – Befizetés fülön belül tudod megtenni. Kattints a Tétel kiírás gombra, majd a Fizetési jogcímeknél válaszd ki az Ismételt vizsgadíjat, majd a Féléveknél válaszd ki az aktuális félévet, a Tárgyaknál pedig azt a tárgyat, amiből a vizsgát szeretnéd tenni. Ezután kattints a Tétel kiírására, majd fizesd be a tételt a SimplePay-el.

Abban az esetben is kell fizetni, amennyiben nem jelensz meg a vizsgán és erről nem viszel igazolást. Szintén 3500 forintot kell ebben az esetben fizetni.

Categories: Tanulmányok, Vizsgák

Hasonló bejegyzések

Hozzászólás