Tanulmányi ösztöndíj eredmények 2019/2020/2.

írta: Gerzsei Laura
0 hozzászólás 4283 megtekintés

Az alábbi cikkben megtaláljátok a 2019/20-as tanév tavaszi félévére vonatkozó ösztöndíjak érvényes sávozásait.

A tanulmányi ösztöndíjsávok meghatározásánál  figyelembe vettük a képzési idő hosszát,  illetve a tantervi hálót. Túlfutó kategóriába esik az a hallgató, aki az előírt képzési időn belül nem teljesítette tanulmányait szakmai gyakorlat után.

Felsőoktatási szakképzésben és alapképzésben tanuló hallgatók:

Mesterképzésben tanuló hallgatók számára:

Kedves Hallgatótársaink!

Mint azt sokan tudjátok, 2020. február 1-től a Hallgatói Normatíva közel 30%-kal emelkedett, 166.600 Ft-ra. A következő sorokban arról szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy miért nem következett be a Tanulmányi ösztöndíj összegeit tekintve a várt növekedés.

A gazdaságtudományi szakokon a felvételi ponthatár a korábbi évekéhez képest csökkent, emiatt az államilag támogatott képzésben résztvevő hallgatóink száma közel megduplázódott.

Jelen félévben a következőképpen oszlik meg az államilag támogatott hallgatók aránya első évesek és felsőbb évesek között:

Első évesek: 844 fő
Felsőbb évesek: 959 fő

A HKR 90.§ 3) bekezdése alapján az Egyetemre első alkalommal beiratkozó hallgató a beiratkozását követő első képzési időszakban tanulmányi ösztöndíjban nem részesülhet, így ez alapján első féléves hallgatóink nem kaphatnak ösztöndíjat. Fontos itt megjegyezni, hogy az első féléves hallgatók után a normatíva tanulmányi összege ugyanúgy folyósításra kerül.

Ezek alapján azt a következtetést lehet levonni, hogy az előző félévhez képest közel 30%-kal történő keretösszeg emelkedés (844/959 *100) %-kal több hallgató körében kell szétosztásra kerüljön.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy a HKR 90.§ 1) bekezdése szerint a Tanulmányi ösztöndíjban az államilag támogatott teljes idejű képzésben részt vevő hallgatóknak legfeljebb 50%-a részesülhet.

Ezen számok a következőképpen alakulnak:

Összes államilag támogatott képzésben résztvevő hallgató: 1803 fő
Jogosult hallgatók száma a 2019/20/2. félévben Tanulmányi ösztöndíjra a KVIK Karon: 847

Bármilyen kérdés esetén keressetek minket bizalommal a djb@kvikhok.hu e-mail címen.

Megértéseteket előre is köszönjük!
BGE EHÖK

Hasonló bejegyzések

Hozzászólás