A Neptun után ez a második legfontosabb online felület, ami a tanulmányaidhoz elengedhetetlen lesz. Amellett, hogy a tanáraid ide fognak feltölteni minden lényeges dokumentumot, prezentációt, kiegészítő anyagot az előadásokhoz és a gyakorlati órákhoz, sok esetben a számonkérés is ezen a felületen valósul majd meg. Nem utolsó sorban, a beadandókhoz szükséges információk, gyakorló tesztek és az órákhoz kapcsolódó fórumok is itt lesznek elérhetők.

Legfontosabb tudnivalók:
Bejelentkezés
  • A bejelentkezés menete nagyon egyszerű. Ugyanazt a felhasználónevet (Neptun kód) és jelszót kell használnod, mint amit már korábban is, amikor a Neptun-ba jelentkeztél be.
Színtér
  • Belépés után rögtön a saját színtereidet fogod látni, na de mi is az a színtér? Szinte az összes színtér automatikusan jön létre a félév elején, a tanulmányi rendszer alapján, illetve ugyanilyen módon lesz archív is az aktuális félév végén. (Ilyenkor a tartalmuk már nem módosítható, de bármikor elérhető.) Mindig az adott félévben felvett tárgyaid előadásainak és gyakorlatainak színterét láthatod majd.
Személyes naptár
  • Egy könnyen áttekinthető és hasznos pontja a Coospace rendszernek, a bal oldalon található személyes naptár, ahol a napokra kattintva láthatod, hogy aznap mik az aktuális események, milyen határidős feladatokat kell elvégezned, vagy, hogy lesz-e éppen online teszt/vizsga.
Értesítések
  • A jobb felső sarokban, a felhasználóneved mellett balra található profilablakban, ha az „eseményértesítők” gombra kattintasz, máris az értesítések beállításainál találod magad. Ezeknek van egy alapbeállítása, de bármikor megváltoztathatóak. Három lehetőség közül tudsz választani, annak megfelelően, hogy az adott eseményről mikor szeretnél értesítést kapni: azonnal, a nap végén, vagy egyáltalán nem.
  • A rendszerben található e-mail címedre fog majd érkezni az értesítés. Ha az „értesítés nap végén” opciót jelölted meg, akár több helyen is, akkor egy összefoglalót fogsz kapni a nap végén azokról az eseményekről, amelyeknél még szintén ez a beállítás szerepel.

Hasonló bejegyzések

Hozzászólás