Interjút készítettünk a BGE csapatával – MEFOB vízilabda bajnokság 2019

írta: BGE KVIK HÖK
0 hozzászólás 716 megtekintés

Az idei évben is megrendezésre került a felsőoktatásban tanuló vízilabdázók számára a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság, mely április 26-án és 27-én került megrendezésre a Tüske Uszodában. 

A rendezők különböző programokkal biztosították a jó kedvet. Ezek közül csak párat kiemelve voltak koncertek, cheerleader bajnokság, valamint még gamer (e-sport) bajnokságon is kipróbálhatták magukat a látogatók.

Az eseményre tizenegy felsőoktatási intézmény nevezett. A döntőben a Budapesti Gazdasági Egyetem 13-6-ra győzedelmeskedett a címvédő Debreceni Egyetem ellen, így elnyerte az aranyérmet.
A nagyszerű játékos különdíjat is a BGE játékosa, Nagy Álmos Dániel vehette át, aki a döntőben öt találatig meg sem állt.

Dolnay Botonddal, a csapat edzőjével és csapatkapitányával készített interjúnkban kitérünk a csapat győzelmére, valamint betekintést nyerhetünk a vízilabdázók világába.

Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokságot nyerni igen nagy elismerés. Hogyan élte meg a csapatotok a győzelmet?

Megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a szurkolást mind az egyetemnek, mind a diáktársainknak és barátainknak.

Borzasztóan boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyerni az egyetemi vízilabda bajnokságot. Én alapvetően azt gondolom, hogy ez egy bravúr volt. Azt tudni kell, hogy az elmúlt két évben csak a 3. helyet sikerült megszereznünk, ami azért csalódással töltött el minket. Sok új tényező volt, sok új játékos volt idén a csapatban, emiatt nem tudtunk előzetesen mire számítani. Azt beszéltük, hogy bejutni a legjobb négybe, az nagyon jó eredmény lenne, ugyanis eddig a BGE volt az a csapat, aki minden évben érmet nyert, s szerettük volna ezt a hagyományt megtartani. Volt egy kisebb hullámvölgy a 2. nap elején, ahol nem úgy jött össze a játék, ahogy mi azt szerettük volna. Ezen kívül a bajnokság során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat. Mindig volt egy két egyéniség, aki ki tudott minket rántani ezalatt az időszak alatt, olyan extrát tett hozzá, ami döntő volt egy meccs kimenetelével kapcsolatban. Gyakorlatilag az öt meccsünk során hármat nagy különbséggel sikerült megnyerni. Egyértelműen boldogok vagyunk.

Melyik játékosokat emelnéd ki a csapatból?

Alapvetően 4 embert szeretnék kiemelni.
Szám Tamást (PSZK) és Vági János Dánielt (KKK), akik nem csak nagy lökést adtak a csapatnak és rutinos játékosok, most már a sokadik MEFOB-ukat játszották a BGE színeiben. Ezen kívül nekik ez volt a csapatnál az utolsó ilyen eseményük és nagyon sokat tettek hozzá a győzelemhez.
Szeretném még kiemelni Veres Norbertet (KKK), a kapusunkat, aki az utolsó napon egyedül védett végig három mérkőzést és fantasztikus teljesítményt nyújtott.
Mindenképp meg kell említeni Nagy Álmos Dánielt (PSZK), ő lett a torna legjobb játékosa is. A nyolcad döntőben abszolút vezéregyénisége volt a csapatnak, de minden mérkőzésen sokat segített nekünk ahhoz, hogy el tudjuk érni ezt a kiváló eredményt.

 

 

Miért választottad a BGE-t és a kereskedelem és marketing szakot?

Kiskorom óta érdekelt a gazdaság és annak működése. Anyukám szokta mindig mesélni, hogy meglepő, amikor egy 8 éves arról kérdez, hogy hogy mennek a dolgok a nagyvilágban. Engem ez mindig nagyon vonzott. 
A BGE magyar viszonylatban az egyik legszínvonalasabb egyetem ezen a gazdasági területen, így egyértelmű volt a választás. 
A kereskedelem és marketing szak egy idő után kezdett el érdekelni, szerettem volna átlátni, hogyan is működik, ezen kívül mindenképp szerettem volna a KVIK-re járni, főleg az elhelyezkedése miatt.

Mennyire nehéz összeegyeztetni a csapatedzéseket és milyen gyakran edzetek együtt?

Azt tudni kell, hogy ez a 7. MEFOB volt és mi kettőt edzettünk a 7 alatt összesen együtt, mind a kettőt idén. Ezeknek az edzésnek is nehéz volt az összeegyeztetése, mivel nálunk minden játékosnak meg van a saját klub csapata, ahol játszanak, ahonnan nem feltétlenül engedik el őket előszeretettel edzésről. Ezen a két alkalmon sajnos egyszer sem sikerült teljes kerettel megjelenni, így aztán mindkét nap első meccsén volt egy kis összecsiszolódási folyamat, amikor kicsit döcögött a játék, de így is sokat számított, hogy azért találkoztunk nem csak, mint barátok, hanem mint játékosok is és együtt mozogtunk a vízben.

A vízilabda csapat előtt, milyen kapcsolatot ápoltatok egymással?

Vagyunk páran, akik csapattársak vagyunk különböző klubbokból. Az egyik kapusunk, meg a torna legjobb játékosának megválasztott Nagy Álmos Dániel, ők klub szinten csapattársak. Én is, ahol játszom, hárman voltunk abból a csapatból. Alapvetően azért ismertük egymást, ha mást nem ellenfélként mindenképpen. Sok olyan srác van, akik adott esetben nem is csapattársak, de valamilyen úton-módon barátok. Nem is az egész 15 fős keret, akikkel ott voltunk, de azért különböző társaságokból ismertük már egymást az évek során.

Hogy látod magadat és a csapatot 5 év múlva? Közgazdászként vagy sportolóként, esetleg mindkettő?

A csapat játékosai között nem volt egy profi vízilabdázó sem. Fontos kiemelni, hogy pénzt ezzel tőlünk senki sem keres, ugyanakkor nem mondhatnám azt, hogy hobbi vízilabdázók vagyunk, hiszen hosszú évek munkája mindenkiben benne van. Nyilván azért járunk mind ide, mert érezzük, hogy ahogy most sem élünk meg a vízilabdából, nem reális az, hogy évek során majd mi ebből fogunk élni. De azért mondanám leginkább azt, hogy mind a kettőként látom, nem csak magamat, de a csapatot is, mert őket is elnézve érzem mindenkibe a sport iránti alázatot, az elkötelezettséget és látom azt, hogy szeretnék ezt csinálni. Tényleg nem csak arról van szó, hogy hobbiból játszogatunk, emiatt én azt mondanám, hogy mind a kettő szerepben fogunk majd tetszelegni az évek során még egy darabig mindenképpen.

Mik a tervek a BGE csapatával?

Egyrészről nagyon jó lenne együtt tartani ezt a keretet, csak nehéz lesz. Két embert már említettem, akik utolsó bajnokságukat játszották, ezen kívül többen vagyunk, akik végezni fogunk a közeljövőben az egyetemen. Azonban már vannak lelkes jelentkezők a következő MEFOB-ra, hogy ott is meg legyen a csapat. 
Ezzel a kerettel, akikkel most sikerült megnyerni a bajnokságot, s akiknek minden elismerés és hihetetlen hálával tartozom nekik én, mint edző, a Magyar Vízilabda Szövetség, az Egyetemi Sportszövetség állja a nevezésünket a júliusi koperi Egyetemi Európai Vízilabda Bajnokságra. Ott is megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni, hogy a BGE hírnevét ne csak Magyarországon növeljük, hanem nemzetközi viszonylatban is tényező legyen.

Köszönjünk Botondnak az interjút, és további sikereket kívánunk neki és a csapatnak is!

Hasonló bejegyzések

Hozzászólás