Interjú Pintér Hannával

írta: Gerzsei Laura
0 hozzászólás 496 megtekintés

2019. április 13-án a magyar női jégkorong-válogatott 2–1-re legyőzte Ausztriát a világbajnokság zárómeccsén, ezzel aranyérmet szerzve.

A győzelemmel kapcsolatban interjút készítettünk Pintér Hannával, a válogatott játékosával, valamint a BGE KVIK hallgatójával.

Hol születtél és mik voltak a gyerekkori elképzelések? Illetve ehhez kapcsolódóan mióta foglalkoztat téged a jégkorongozás és milyen módon kerültél kapcsolatba ezzel a sporttal?

Budapesten születtem és eredetileg ritmikus sportgimnasztikára akartak a szüleim elvinni, de az óvodával jártunk korcsolyázni és ott szerettem bele a korcsolyázásba. Szerencsére az edzőnk az egyik hoki klubcsapat edzője volt, így nem volt kérdés, hogy melyik sportot választom. Emellett kipróbáltam az Aikidot, az úszást, a vízibalettot és a táncot is.

5 éves korom óta jégkorongozok. 

Világbajnokságot nyerni igen nagy szó. Hogy élted meg, éltétek meg a győzelmet?

Ez egy leírhatatlan érzés számunkra. Kiskorunk óta játszunk együtt a lányokkal. U18-as válogatottként is értünk el együtt sikereket, nagyon rég óta az a célunk, hogy felnőttként is eljussunk a top csapatok csoportjába. Olyanok vagyunk szinte, mint a testvérek.

Lányként elég nehéz volt mindig is érvényesülni ebben a sportban hiszen nem voltak még akkor lány csapatok. Fiúkkal játszottunk együtt, talán emiatt is mondhatom azt, hogy ez a korosztály ütőképes, hiszen fiúknál sokkal harciasabb a játék is, például van ütközés, de a lányoknál ilyeneket nem csinálhatunk. 3 évvel ezelőtt nyertük meg Asiagoban a Divízió I/B világbajnokságot és jutottunk a Divízió I/A csoportba. Szerencsére idén hazai rendezésű világbajnokság volt, sokat segített nekünk a szurkolói tábor, az, hogy teltház előtt játszhattunk és a TV is közvetítette a meccseinket. Korábban nem is gondoltunk arra, hogy valaha mi is így játszhatunk. Norvégia, Szlovákia, Dánia, Olaszország és Ausztria ellen játszhattunk. Most, hogy megnyertük, mi vagyunk a világ ranglistán a 9-ik csapat. Jövőre Kanadában lesz a világbajnokság. USA, Kanada, Finnország, Csehország, Oroszország, Németország, Svájc és Japán csapataival mérethetjük meg magunkat.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, a stábra, hogy mindenben elősegítették nekünk ezt a sikert. Hihetetlen érzés. 

3D87AFCB-49A5-4283-BD01-A87F42AB36B8
88C5694A-B9F7-4F22-A0F6-FC7ECF1BA0B3
E1CF8D38-2800-447A-8DF4-31951B75D4C7
FE724393-76D4-4260-9E26-6A031FCE65B8
IMG-6526
IMG-6546
IMG-6557

Miért választottad a BGE-t és a turizmus-vendéglátás szakot?

A jégkorongból nőként sajnos nem tudunk megélni. Mellette ki kell építenünk a saját karrierünket. Nagyon tetszettek az ismerősöktől hallottak, amiket az iskoláról írtak. Engem a vendéglátás mindig is érdekelt. Turizmus vendéglátás szakra járok és úgy gondolom a BGE sokkal gyakorlatiasabb egyetem, mint a többi és sokkal mélyebben adja át a tudást a diákoknak.

Szeretek nagyon itt tanulni. 

Mennyire nehéz összeegyeztetni a tanulmányaid és a sportkarriered?

Sajnos mindig nagyon nehéz volt összeegyeztetni. Amíg a többiek tanultak délután iskola után, én edzésre jártam, hétvégén pedig meccseim voltak. Nekem a hajnalban vagy késő estén való tanuláson volt mindig is a hangsúly. Átlagosan heti 4-5 edzésem van és 1-2 meccsem. Most az egyetem mellett talán egy kicsit könnyebb. Nehéz mind a kettőt 100%-kal teljesíteni, de beleteszem mindkettőbe a tőlem telhető legtöbb munkát. Egyelőre jól haladok mindennel szerencsére. Remélem három fél év múlva én is diplomázhatok.  

Hogy látod magad 5 év múlva? Közgazdászként avagy sportolóként, esetleg mindkettőben vállalnál szerepet? 

Egyetem után mindenképpen szeretnék tovább tanulni. Terveim szerint az alapképzés után szeretnék kimenni német nyelvi környezetbe és ha lesz rá lehetőségem, ott csinálnám meg a mesterit. A jégkorongot nem szeretném abbahagyni, ha hobby szinten is, de mindenképpen fogok sportolni.

Köszönjük Hannának a interjút, és további sok sikert kívánunk!

Hasonló bejegyzések

Hozzászólás