Megalakult az MKT diákszervezete a KVIK-en!

írta: BGE KVIK HÖK
0 hozzászólás 444 megtekintés

Amikor az ember fiatalon tele van rengeteg ötlettel, energiával és lelkesedéssel hihetetlen nagy előnyt tud az jelenteni, ha ezt a belső tüzet, ami fűti őt megoszthatja másokkal és hosszú távon fent tudja tartani. Ez a teljes elköteleződés egy ideális jövőkép iránt, ez a majdnem, hogy vak és rendíthetetlen hit, ez az, amit mi, akik az MKT-t most megalapítjuk a KVIK-en hisszük, hogy képes hegyeket mozgatni és nagy változást előidézni. Ugyanis azzal, hogy a BGE PSZK és KKK karán túl idén itt, a KVIK-en is létrejön az MKT diákszerezete, ezeknek a vízióknak a megvalósítását célozzuk meg. Ebben a közösségben azt a termő talajt szeretnénk megalapozni, ahol az inspirációval teli és tenni akaró hallgatók nemcsak, hogy meghallgatásra kerülnek a személyes céljaikkal, vállalkozó szellemükkel, de megfelelő eszközöket is fogunk tudni biztosítani a tagok számára ezekhez a tervekhez. Azáltal, hogy a Magyar Közgazdasági Társaság diákszervezete lehetünk remek lehetőségek fognak a rendelkezésünkre állni, legyenek azok a szakma jeles képviselői, akiktől előadás formájában tanulhatunk, vagy konferenciák, ahol személyesen is építhetjük tovább kapcsolatainkat.

Na de mi is az az Magyar Közgazdasági Társaság?

Ahogy azt az MKT honlapján is olvashatjuk: “Az MKT a magyar közgazdák legrégebbi, legjelentősebb szervezete, amely a közgazdasági ismeretek terjesztését, a szakmai közélet fejlesztését, a közgazdászok általános érdekeinek képviseletét vállalta feladatául. Mindezt sokféle fórum: előadások, tanfolyamok, szakmai viták, találkozók, vándorgyűlések szervezésével kívánja teljesíteni.”

Nekünk, mint a diákszervezet vezetőinek a motivációnk nem más, mint egy vállalkozó szellemű, tenni vágyó hallgatókat egybegyűjtő csapat létrehozása. Olyan csapaté, ahol a tagok egymást inspirálva mernek elindulni és vállalkozni saját személyes céljuk, vágyuk és elképzelésük megvalósítására, legyen az valamilyen készség fejlesztése vagy egy széles kapcsolati háló kiépítése az egyetemi évek alatt vagy akár egy startup indítása. Merjenek lépni, merjenek hibázni és legyen sikerélményük közösen, csapatostul..

Ezen felül a szervezet további célja az egyes tagok szakmai fejlődése, személyes érdeklődési körük kitágítása valamint egy összetartó, erős közösség létrehozása. Annak pedig csak a képzelet szabhat határt, hogy ezt milyen programokon keresztül valósítjuk meg (meghívunk előadókat, szervezünk csapatépítést, brainstormingokat tartunk, megosztjuk egymással a saját elképzeléseinket, projektekbe kezdünk, tesztelünk termékeket, szolgáltatásokat vagy új marketing fogásokat…)

Te vagy, akit keresünk?

Olyan embereket szeretnénk tagnak, akik ebben a szervezetben megtalálják a saját motivációjukat. Akik merik önmagukat belerakni az MKT-ba és akarják gyarapítani a tudásukat, mert fantáziát, lehetőséget látnak a csapatban. Akik meg tudják maguknak magyarázni minden alkalommal, amikor az MKT program mellet döntenek egy másik lehetőség rovására, hogy miért is tettek így. Akik tudnak hinni a többi tagban, és nem utolsó sorban akarnak tenni azért a képért, ami a fejükben élénken él és definiálja mi mozgatja őket nap, mint nap.

Miért is lenne tehát hasznos az MKT megalakulása a Szakkoli és HÖK mellett? Egyrészt egyetemünk karja több diákszövetkezeti lehetőséggel rendelkezne, illetve színesebb diákéletet tudna felmutatni. Az MKT gyakorlati tudást nyújtana a fiatalok számára mind HR, sales, marketing, vállalati kapcsolattartás és pénzügy szekciókban. Remek kapcsolatépítési opciók vannak megalakuló szervezetünkben, továbbá egy jó hangulatú, fejlődni vágyó, jövőjükért tevő csapat részesei lehetnének a KVIK diákjai.

A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága rendelkezik kettő igen nagy rendezvénnyel, ezek pedig a FIKOT és KÁMFOR. Ezek a rendezvények kifejezetten a 18 egyetemi diákszervezetnek szólnak.

A Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója (FIKOT) esemény évről évre azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy találkozójául szolgáljon a közgazdász szakma iránt érdeklődő fiataloknak. Ennek szellemében a FIKOT egy, vagy több aktuális gazdasági helyzet, esemény, vagy probléma köré épülő szakmai előadásokkal várja az érdeklődőket, ahol neves közgazdászok, diplomaták és korábbi miniszterek is tartanak előadásokat.

A Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozóját (KÁMFOR) a közelmúltban hívták életre, azzal a céllal, hogy a Magyarországon és a szomszédos országokban élő és dolgozó fiatal közgazdászok és a közgazdaságtan iránt érdeklődő szakemberek minden évben találkozhassanak, tapasztalatot cserélhessenek. Hasonló elveken, tematikán alapul ez a rendezvény, mint a FIKOT.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor ne habozz és írj egy üzenetet az MKT-KVIK facebook oldalának és kövesd az ott megadott lépéseket!

Hasonló bejegyzések

Hozzászólás